Bowinn wordt mogelijk gemaakt door:

Nieuws
van Bowinn

Een nieuw jaar, een nieuwe start!

Op 1 januari 2024 gaat Martin van der Veen stichting Bowinn verlaten voor een nieuwe...

Duurzaam avontuur

Op vrijdag 9 juni 2023 een duurzaam avontuur voor 27 juridische studenten in Dokkum Locatie;...

Leergang Circulaire Economie

Ben je benieuwd hoe jouw onderneming, school of project kan aanhaken bij circulaire en biobased...

Exportambitie veel hoger dan verwacht!

Exportambitie veel hoger dan verwacht! De afgelopen maanden is er een onderzoek verricht door WTC...

Scholieren getriggerd door de wereld van het wonen bij Bowinn te Dokkum

Een honderdtal vmbo-tl/mavo-leerlingen uit de regio Noordoost-Friesland en het Westerkwartier gaat de komende weken aan...

Terugblik op een druk bezochte kennissessie Wet Kwaliteitsborging bij Bowinn

Op 20 oktober 2022 is bij Bowinn, campus voor innovatie in de bouw, te Dokkum...

Uitnodiging kennissessie Wet Kwaliteitsborging (Wkb) op donderdag 20 oktober a.s. is volgeboekt.

De kennissessie Wkb is volledig volgeboekt. Nieuwe aanmeldingen kunnen we helaas niet meer toelaten. De...

Volop kruisbestuivingen bij inspirerende bijeenkomst

Ondernemers en scholen hebben vorige week in Dokkum een volgende stap gezet op weg naar...

Feestelijke afsluiting van het project “Modern Living, Conscious Building”

Vrijdag 17 juni was weer de eindpresentatie van 128 eerste jaarstudenten van 9 technische opleiding...

Eerstejaars studenten NHL Stenden geven in Dokkum hun kijk op innovatief bouwen en wonen

Eerstejaars studenten geven bij Bowinn in Dokkum hun kijk op innovatief bouwen en wonen: 'Wat...

Samenwerking Bowinn en BuildinG: LEREND NETWERK VOOR BOUW 4.0

woensdag 23 juni 2021

Bij BuildinG en Bowinn werken ondernemers, studenten en onderzoekers samen aan toekomstige oplossingen voor bouw en infra. Kennis, inspiratie en samenwerking zijn de sleutel om de bouw te vernieuwen. Met een hoofdrol voor nieuwe generaties.

Schakel zijn in een veranderende wereld, inspireren om te onderzoeken en bedrijven te laten samenwerken. Onderwijs en bedrijfsleven samenbrengen, kennis opdoen en delen, faciliteren om bouw en bouwbedrijven te laten innoveren. Jonge mensen de bouw laten ontdekken en leren hoe zij waarde kunnen toevoegen. Dat is wat Martin van der Veen van Bowinn in Dokkum en Rolf Koops van BuildinG in Groningen iedere dag doen.

Samen trekken ze op om de noordelijke bouwsector toekomstbestendig te maken. Rolf Koops: ,,De uitdagingen in de bouw vragen om een open innovatie-omgeving op schaal. Daarin vinden wij elkaar in het Noorden.” Ze maken van elkaars kennis, netwerken en programma’s gebruik en versterken elkaar. Martin van der Veen: ,,We zijn verschillend georganiseerd, maar hebben hetzelfde doel. Het is goed om twee heel verschillende locaties te hebben waar dat allemaal samenkomt, want de noordelijke regio is te groot en te divers om vanuit één plek te kunnen aansturen. Samen kom je verder, zo simpel is het. Zo hebben wij op onderwijsgebied in NHL Stenden een partner en werkt BuildinG samen met Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool Groningen. Bowinn beschikt over klimaatkamers om nieuwe materialen te testen. Momenteel wordt hard gewerkt aan nieuwe sensortechniek. Samen met de smart industrie en BuildinG gaan we in het najaar ondersteuning bieden aan industrialisatie in de bouwsector. BuildinG beschikt over veel meer ruimte en heeft ook een proeftuin voor nieuwe materialen, technieken en oplossingen”, vertelt Martin van der Veen van Bowinn.

Studenten in de hoofdrol
Met BRAINR heeft BuildinG samen met onder andere Hanze een lerend netwerk opgezet voor de intelligente bouw. Digitalisering en technologie hebben een steeds grotere invloed op de bouw, het bouwproces, op bedrijven en mensen. BRAINR heeft als doel om deze transitie naar een intelligente en vitale bouwketen te ondersteunen en te versnellen. Bowinn maakt gebruik van het programma voor haar leden en partners. Studenten spelen uiteraard een grote rol in het ontdekken van nieuwe kansen voor de bouw. ,,Zij kijken met hun digitale kennis en open mind vaak heel anders aan tegen de praktijk van het bouwen en komen vaak met slimme oplossingen. Onderwijs en arbeidsmarkt kunnen veel van elkaar leren en daarom zijn we trots op de stap die we nu hebben gezet. Sinds mei zijn 100 eerstejaars studenten van verschillende technische NHL Stenden- opleidingen in opdracht van Bowinn aan de slag bij bouw- en installatiebedrijven met leeropdrachten. We maken er een challenge van om de beste ideeen naar boven te halen en leggen alles ook digitaal vast om het te kunnen delen met zoveel mogelijk mensen. De behoefte bij bedrijven aan jonge mensen is groot en zij kunnen veel waarde toevoegen. Innovatie en onderzoek leidt tot de noodzakelijke vooruitgang, verduurzaming en vitalisering van en in de bouw. En zo zorgen we ervoor dat jonge mensen van verschillende opleidingen zo snel mogelijk met bedrijven en de praktijk in contact komen. Ze ontdekken en leren wat ze kunnen bijdragen en hoe mooi de bouw is om in te werken. Want alleen met al die nieuwe vakmensen blijft de bouw vitaal.”

bowinn.nl | www.building.nl

‹ Ga terug naar de vorige pagina